De Levenscomponist

Beste….


Jullie spelen een belangrijke rol in ons leven, dus we willen jullie graag op de hoogte brengen waar wij op dit moment doorheen gaan.
Wij willen heel graag een kindje, maar we hebben het nieuws gekregen dat het op de natuurlijke manier (waarschijnlijk) niet gaat lukken.
Wij hebben gesprekken gehad in het ziekenhuis en starten eerdaags met vruchtbaarheidsbehandelingen. De afgelopen tijd is een moeilijke periode voor ons geweest. Te horen krijgen dat onze kinderwens niet ‘zomaar’ vervuld zal worden.
En dan de beslissing nemen wel of geen behandeling starten.
We staan achter onze behandeling, maar we begrijpen dat het in meerdere opzichten best een impact op ons leven kan hebben. We hebben de komende periode steun nodig en hopen dat van jullie te mogen ontvangen.
Steun van mensen die ons dichtbij staan zal ervoor zorgen dat we deze periode die beter aankunnen.
De manier waarop we graag steun willen is…..

Dit is heel persoonlijk en moet je zelf invullen bijv.

  • We houden jullie op de hoogte via de mail
  • We vinden het prettig om telefoontjes/mailtjes etc. van jullie te ontvangen
  • Willen regelmatig met jullie afspreken
De toevoeging kan zijn:
Het is prettig als jullie er naar vragen, maar het liefste niet in grote gezelschappen zoals bijvoorbeeld een verjaardag. Graag in een privé gesprek of via de telefoon, mail.

Naar we begrepen hebben kan het gevoel van steun die we graag ervaren op sommige (onverwachtse) momenten toch niet gewenst zijn. De afspraak die we hier graag met jullie over willen maken: stel dat jullie ernaar vragen en wij het er op dat moment misschien even niet over willen hebben, dat we dit dan ook eerlijk tegen jullie zeggen. Dat er dan ruimte is om dat ook eerlijk aan te geven. We zeggen er nu al bij dat het dan dus niet aan jullie ligt, maar dat het gevoelsmatig voor ons dan even te veel is en we het wel over andere dingen kunnen hebben.
Tot dan aarzel niet om vragen te stellen, graag zelfs.

Bedankt dat jullie deze mail aandachtig gelezen hebben en dank voor jullie rol in ons leven.

……..